< TILBAGE

Honning

Krystaldannelse i honning - undersøgelse

Diskussion

Hvordan sker krystaldannelsen i honning?

Hvilke forhold bestemmer om honningen krystalliserer hurtigt eller langsomt?

 

Materialer

  1. Til dette forsøg skal I bruge noget honning, som endnu er flydende og ikke ikke er begyndt at krystallisere. I kan ikke købe det i en butik, så I skal have fat i en lokal biavler.
  2. Fast honning, hvis I vil pode den flydende honning.

 

Forsøg

Udsæt honningen for forsøg med temperatur, omrøring, podning osv.

  1. Hvordan krystalliserer honningen ved lavere temperatur
  2. Hvordan krystalliserer honningen ved højere temperatur
  3. Hvordan krystalliserer det ved omrøring?
  4. Hvordan krystalliserer det ved podning? I kan prøve med forskellige forhold mellem flydende og krystalliseret honning.


Forfatter Ib Christensen

Krystaldannelse i honning - undersøgelse

Diskussion

Hvordan sker krystaldannelsen i honning?

Hvilke forhold bestemmer om honningen krystalliserer hurtigt eller langsomt?

 

Materialer

  1. Til dette forsøg skal I bruge noget honning, som endnu er flydende og ikke ikke er begyndt at krystallisere. I kan ikke købe det i en butik, så I skal have fat i en lokal biavler.
  2. Fast honning, hvis I vil pode den flydende honning.

 

Forsøg

Udsæt honningen for forsøg med temperatur, omrøring, podning osv.

  1. Hvordan krystalliserer honningen ved lavere temperatur
  2. Hvordan krystalliserer honningen ved højere temperatur
  3. Hvordan krystalliserer det ved omrøring?
  4. Hvordan krystalliserer det ved podning? I kan prøve med forskellige forhold mellem flydende og krystalliseret honning.


Forfatter Ib Christensen


https://biernesverden.dk