< TILBAGE

Honning

Honning sensorik

Materiale

  1. Beskrivelse af den sensoriske honninganalyse. Her er en beskrivelse af, hvordan den laves: Den sensoriske honninganalyse .
  2. Forskellige honninger, gerne fra dit nærområde
  3. Knive og fast underlag
  4. Evt. glas eller små skåle til at fordele honningen i. Gennemsigtige er bedst. Tallerkener kan eventuelt også bruges.
  5. Honningprofilskema. Link: Honningprofilskema
  6. Farveguide for faste og flydende honninger. Det kan købes for 5 kr. her: Farveguide til fast og flydende honning
  7. Aromahjul. Link: Aromahjul
  8. Vand, som er rumtemperatur og ikke koldt eller friske skiver agurk, æble eller brød.
  9. Skeer eller evt. træpinde.

 

Forsøg – Den sensoriske honninganalyse

  1. Lav grupper og tal sammen i grupperne om de forskellige honninger.
  2. Vælg en honning.
  3. Udfyld et honningprofilskema. Læs hvordan i  beskrivelsen af den sensoriske honninganalyse.
  4. Gentag for en anden honning, hvis der er tid.

 

Efter forsøget

  1. Sammenlign de enkelte gruppers resultater. Er der enighed om resultaterne.
  2. Tal om jeres oplevelser.
  3. Tal med de øvrige grupper om testen her kan laves på andre produkter.
  4. Tal med de øvrige grupper om opfattelsen af farver og er der sammenhæng mellem farver og smag.
  5. Tal om hvordan man har anvendt sine sanser! Du kan læse om smagssansen her: Smagssansen .


Forfatter Ib Christensen

Honning sensorik

Materiale

  1. Beskrivelse af den sensoriske honninganalyse. Her er en beskrivelse af, hvordan den laves: Den sensoriske honninganalyse .
  2. Forskellige honninger, gerne fra dit nærområde
  3. Knive og fast underlag
  4. Evt. glas eller små skåle til at fordele honningen i. Gennemsigtige er bedst. Tallerkener kan eventuelt også bruges.
  5. Honningprofilskema. Link: Honningprofilskema
  6. Farveguide for faste og flydende honninger. Det kan købes for 5 kr. her: Farveguide til fast og flydende honning
  7. Aromahjul. Link: Aromahjul
  8. Vand, som er rumtemperatur og ikke koldt eller friske skiver agurk, æble eller brød.
  9. Skeer eller evt. træpinde.

 

Forsøg – Den sensoriske honninganalyse

  1. Lav grupper og tal sammen i grupperne om de forskellige honninger.
  2. Vælg en honning.
  3. Udfyld et honningprofilskema. Læs hvordan i  beskrivelsen af den sensoriske honninganalyse.
  4. Gentag for en anden honning, hvis der er tid.

 

Efter forsøget

  1. Sammenlign de enkelte gruppers resultater. Er der enighed om resultaterne.
  2. Tal om jeres oplevelser.
  3. Tal med de øvrige grupper om testen her kan laves på andre produkter.
  4. Tal med de øvrige grupper om opfattelsen af farver og er der sammenhæng mellem farver og smag.
  5. Tal om hvordan man har anvendt sine sanser! Du kan læse om smagssansen her: Smagssansen .


Forfatter Ib Christensen


https://biernesverden.dk