< TILBAGE

Honning og erstatninger

Fremstilling af kunstig honning

Man kan snyde med honning på mange måder. Her er to forslag til snyd, et hvor man fortynder honningen og et, hvor man laver den helt uden bruge af honning.

 

Fortyndet honning

Honning kan fortyndes med sirup lavet på bl.a. majs eller sukker.

Materialer

  1. Sukker
  2. Vand
  3. Honning

Metode

  1. Bring vandet i kog og tilsæt sukker. I kan eksperimentere med at lave sirup med forskellige mængder sukker og vand.
  2. Skru lidt ned for varmen og rør godt rundt indtil at al sukkeret er opløst.
  3. Lad siruppen køle af og hæld den evt. på rene beholdere.
  4. Bland siruppen i honningen. I kan eksperimentere med at blande forskellige mængder i, og se, hvordan det smager.
  5. Sammenlign honning-sirupsblandingerne med den rene honning. Hvor meget sirup kan i blande i honningen, før I kan smage det?

 

Mælkebøttehonning

Man kan finde mange forskellige opskrifter på mælkebøttesirup lavet af mælkebøtter, sukker og vand, på internettet. Her er en af dem, men i kan også prøve andre.

Materialer

  1. 1 kg sukker
  2. 350 g mælkebøtte blomsterstande
  3. 500 ml drikkevand.

Metode

  1. Mælkebøtterne lægges i en gryde sammen med vandet og koges ved svag varme i 3 minutter.
  2. Blandingen afkøles og filtreres. Mælkebøttevæsken skal bruges til den kunstige honning, men mælkebøtterne skal ikke bruges mere.
  3. Sukkeret hældes i en gryde og og mælkebøttevæsken hældes over.
  4. Det hele koges ved svag varme i 10 minutter, så man får en sirup (= kunstig mælkebøttehonning). Den kan hældes på mindre beholdere.
  5. Smag på den kunstige honning. Smager den som honning?

 

 



Forfatter Ib Christensen

Fremstilling af kunstig honning

Man kan snyde med honning på mange måder. Her er to forslag til snyd, et hvor man fortynder honningen og et, hvor man laver den helt uden bruge af honning.

 

Fortyndet honning

Honning kan fortyndes med sirup lavet på bl.a. majs eller sukker.

Materialer

  1. Sukker
  2. Vand
  3. Honning

Metode

  1. Bring vandet i kog og tilsæt sukker. I kan eksperimentere med at lave sirup med forskellige mængder sukker og vand.
  2. Skru lidt ned for varmen og rør godt rundt indtil at al sukkeret er opløst.
  3. Lad siruppen køle af og hæld den evt. på rene beholdere.
  4. Bland siruppen i honningen. I kan eksperimentere med at blande forskellige mængder i, og se, hvordan det smager.
  5. Sammenlign honning-sirupsblandingerne med den rene honning. Hvor meget sirup kan i blande i honningen, før I kan smage det?

 

Mælkebøttehonning

Man kan finde mange forskellige opskrifter på mælkebøttesirup lavet af mælkebøtter, sukker og vand, på internettet. Her er en af dem, men i kan også prøve andre.

Materialer

  1. 1 kg sukker
  2. 350 g mælkebøtte blomsterstande
  3. 500 ml drikkevand.

Metode

  1. Mælkebøtterne lægges i en gryde sammen med vandet og koges ved svag varme i 3 minutter.
  2. Blandingen afkøles og filtreres. Mælkebøttevæsken skal bruges til den kunstige honning, men mælkebøtterne skal ikke bruges mere.
  3. Sukkeret hældes i en gryde og og mælkebøttevæsken hældes over.
  4. Det hele koges ved svag varme i 10 minutter, så man får en sirup (= kunstig mælkebøttehonning). Den kan hældes på mindre beholdere.
  5. Smag på den kunstige honning. Smager den som honning?

 

 



Forfatter Ib Christensen


https://biernesverden.dk