< TILBAGE

HONNING
-Smag og brug i mad

Honning kan bruges til madlavning i mange forskellige retter. Det kan både bruges i stedet for sukker, og det kan bruges til at give maden en særlig smag. Forskellige honninger smager forskelligt, så det kan være spændende at eksperimentere med brugen af forskellige honninger.

Biavlerens karrysuppe

Opskriften er til 4 personer .
Varighed ca. 40 min.

 

Ingredienser

Suppen

  1. 250 g grønne linser
  2. 4 store løg
  3. 2 fed hvidløg
  4. 3-4 tsk. karry
  5. 1 lille ds. koncentreret tomatpure
  6. 1½ l vand
  7. 3 grøntsags-bouillontern

 

Tilbehør

  1. Creme fraiche
  2. Flydende dansk honning.

 

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og hvidløg i tern.
  2. Svits løg, hvidløg og karry i en gryde med lidt olie.
  3. Skyld linserne og kom dem i gryden sammen med tomatpure, vand og bouillontern.
  4. Lad suppen små koge under låg i ca. 25 min.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld suppen op i en tallerken, serverer med en skefuld creme fraiche og flydende dansk honning.
  7. Er din honning ikke flydende, kan du evt. varme den let, så den bliver flydende.

Forfatter Danmarks Biavlerforening