< TILBAGE

HONNING
-Smag og brug i mad

Honning kan bruges til madlavning i mange forskellige retter. Det kan både bruges i stedet for sukker, og det kan bruges til at give maden en særlig smag. Forskellige honninger smager forskelligt, så det kan være spændende at eksperimentere med brugen af forskellige honninger.

Pølsehorn

20 stk.

Ingredienser

Dej

  1. 75 g smør
  2. 1,5 dl vand
  3. 1 dl stuetempereret yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
  4. 3 tsk dansk honning
  5. 1 tsk salt
  6. 25 g gær
  7. 100 g grahamsmel
  8. Ca. 300 g hvedemel.

Fyld

  1. Ketchup
  2. wienerpølser
  3. Sesamfrø
  4. Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og hæld det i en skål.
  2. Tilsæt vand, yoghurt, dansk honning og salt og rør det sammen.
  3. Smuldr gæren i blandingen og rør det sammen – fx i en røremaskine.
  4. Rør først grahamsmel i og ælt herefter hvedemel i lidt efter lidt til dejen er smidig og slipper kanterne.
  5. Dæk skålen med film eller et viskestykke og sæt den til hævning et lunt sted i 45 min.
  6. Slå dejen sammen og rul den ud i to cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  7. Hver cirkel skæres herefter i 10 trekanter.
  8. Del pølserne i to, smør ketchup på dejens brede ende og rul dejen om pølserne.
  9. Læg hornene på en bageplade og lad dem efterhæve 15 min. under et viskestykke.
  10. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg.
  11. Bages i en 190 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 min

Forfatter Danmarks Biavlerforening