< TILBAGE

HONNING
-Smag og brug i mad

Honning kan bruges til madlavning i mange forskellige retter. Det kan både bruges i stedet for sukker, og det kan bruges til at give maden en særlig smag. Forskellige honninger smager forskelligt, så det kan være spændende at eksperimentere med brugen af forskellige honninger.

Hvordan smager honning?

Honning er sødt, men honning smager også af meget andet. Nogle honninger er krydrede, andre smager af citrus, mens en forårshonning kan være meget mild i smagen.

Honning indeholder naturens sukkerarter, men også mange smagsnuancer og en række enzymer, der kan påvirke de madvarer, som honningen blandes med. Hvis du smager på forskellige honninger, vil du blive opmærksom på, hvor forskelligt de kan smage.

I dette forløb skal I først smage på forskellige honninger, og bagefter skal I prøve at bruge dem til at lave mad af.

Materialer

  1. Fem slags honning
  2. Ispinde/skeer til at smage med
  3. Aromahjul. I kan hente det her Aromahjul .
  4. Papir til at skrive på.

 

Fremgangsmåde

  1. Stil fem forskellige honninger foran jer med et ark papir under.
  2. Hold jer for næsen og tag honning i munden.
  3. Slip næsen, når du har honningen i munden og smag godt efter.
  4. Hvad smager du?  Du kan få hjælp fra aromahjulet.
  5. Skriv 1-3 ord/smage på papiret.

 

Diskussion i grupper

  1. Hvilken honning vil gå godt sammen med jordbær?
  2. Hvilken honning vil være bedst på en portion is?
  3. Hvilken honning egner sig til at bage med?
  4. Hvilken honning vil være god i en dressing?
  5. Hvilken honning vil du bruge på en honningmad?
  6. Hvilken honning passer bedst sammen med ost?
  7. Husk at begrunde dine svar.

Nu har I bedømt honningerne og snakket om hvad de bedst egner sig til, nu skal I lave én af de følgende opskrifter, og vælge den honning I synes passer bedst til opskriften.

Forfatter Louise Pescettini