< TILBAGE

HONNING
-Smag og brug i mad

Honning kan bruges til madlavning i mange forskellige retter. Det kan både bruges i stedet for sukker, og det kan bruges til at give maden en særlig smag. Forskellige honninger smager forskelligt, så det kan være spændende at eksperimentere med brugen af forskellige honninger.

Gulerodsboller

16 stk.

Ingredienser

  1. 5 dl lunkent vand
  2. 50 g gær
  3. 1 dl solsikkekerner
  4. 3 æg
  5. 2 spsk. dansk honning
  6. 1,5 tsk. salt
  7. Ca. 800 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand og bland herefter dansk honning, salt, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder i.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen (det er en lind dej).
  3. Dejen stilles til hævning i 30 min.
  4. Herefter sættes dejen på en plade. Det er lettest at gøre med en ske (dyppet i vand), da dejen flyder ud – dejen kan også kommes i muffinforme.
  5. Lad bollerne hæve på pladen i 30 min.
  6. Bag dem ved 200 grader i 12-15 min.
  7. Server med smør eller dansk honning

Forfatter Danmarks Biavlerforening