< TILBAGE

HONNING
-Smag og brug i mad

Honning kan bruges til madlavning i mange forskellige retter. Det kan både bruges i stedet for sukker, og det kan bruges til at give maden en særlig smag. Forskellige honninger smager forskelligt, så det kan være spændende at eksperimentere med brugen af forskellige honninger.

Müslibar med chokolade, dadler, peanutbutter og honning

 

12-15 stk.

Ingredienser

  1. 40 saltede peanuts
  2. 50 g mandler
  3. 100 g havregryn
  4. 120 g dadler
  5. 130 g dansk honning
  6. 3 spsk peanutbutter
  7. ½ dl mel.

Topping

  1. 100 g smeltet mørk chokolade
  2. 4 tsk peanutbutter
  3. Groft salt (flagesalt).

Fremgangsmåde

    1. Forvarm ovnen til 140 grader varmluft.
    2. Hak mandler og peanuts groft og blandt det sammen med havregryn i en skål.
    3. Fjern stenene fra dadlerne og hak dadlerne i stykker (så små som muligt). Kom dem op i skålen og rør godt sammen med de øvrige ingredienser.
    4. Varm honningen i en gryde og hæld i skålen med de andre ingredienser. Hæld herefter peanutbutter i og bland det grundigt sammen. Hæld melet i blandingen og vend det godt rundt, så massen er sammenhængende og klistret.
    5. Hæld massen i en firkantet form beklædt med bagepapir (eller en silikoneform). Fordel blandingen godt i formen og pres det godt sammen. Brug evn. en paletkniv til at fordele det jævnt.
    6. Bag müslibarerne i ca. 30 min. Hold godt øje med massen, så den ikke bliver for mørk.
    7. Lad massen køle helt af, før müslibarerne skæres i ca. 12-14 aflange firkanter.
    8. Smelt den mørke chokolade og lidt peanutbutter. Pynt müslibarerne med chokolade, peanutbutter og flagesalt.
    9. Lad müslibarerne køle af indtil chokoladen er størknet inden servering.

Forfatter Danmarks Biavlerforening