< TILBAGE

Hvordan kan vi gøre det bedre for bierne og fødevaresikring?

Bestøvning i landbruget og i naturen - Årsager til biers tilbagegang

Man kan kun vurdere om bierne er gået tilbage eller ej, hvis man både har tidligere og nyere data, der kan sammenlignes. Dvs. hvis man ved, hvor mange bier, der var tidligere i et område, kan man lave nogle nye optællinger af bier og sammenligne med de gamle optællinger.

I Danmark faldt nogle forskere tilfældigvis over en afhandling fra 1936, der beskrev, hvilke humlebiarter, der fandtes i danske rødkløvermarker i 1930’erne, og hvor mange der var. I 2008 og 2009 lavede forskerne nogle nye undersøgelser i rødkløvermarker i samme område og sammenlignede resultaterne.
 
Inden i læser om resultaterne, diskuter:

  1. Hvilke ændringer tror I der har været?
  2. Hvad tror I de har betydet for bierne?

 
Find nu artiklen Humlebier er på retur – nu er det endelig bevist af forsker Yoko L. Dupont Fra Aarhus Universitet. Se artiklen her: Bier på retur

 

Hvordan har bierne ændret sig i rødkløvermarkerne og hvorfor? Hvad står der i artiklen?



Forfatter Lise Hansted

Bestøvning i landbruget og i naturen - Årsager til biers tilbagegang

Man kan kun vurdere om bierne er gået tilbage eller ej, hvis man både har tidligere og nyere data, der kan sammenlignes. Dvs. hvis man ved, hvor mange bier, der var tidligere i et område, kan man lave nogle nye optællinger af bier og sammenligne med de gamle optællinger.

I Danmark faldt nogle forskere tilfældigvis over en afhandling fra 1936, der beskrev, hvilke humlebiarter, der fandtes i danske rødkløvermarker i 1930’erne, og hvor mange der var. I 2008 og 2009 lavede forskerne nogle nye undersøgelser i rødkløvermarker i samme område og sammenlignede resultaterne.
 
Inden i læser om resultaterne, diskuter:

  1. Hvilke ændringer tror I der har været?
  2. Hvad tror I de har betydet for bierne?

 
Find nu artiklen Humlebier er på retur – nu er det endelig bevist af forsker Yoko L. Dupont Fra Aarhus Universitet. Se artiklen her: Bier på retur

 

Hvordan har bierne ændret sig i rødkløvermarkerne og hvorfor? Hvad står der i artiklen?



Forfatter Lise Hansted


https://biernesverden.dk