< TILBAGE

Honning og alkohol

Fremstilling af alkohol 1 - Gæring

Vi skal prøve at fremstille alkohol (ethanol) af honning.

Da der skal bruges den samme proces som ved fremstilling af alkohol af sukker gennemgås her, hvordan vi ved hjælp af honning fremstiller alkohol.

 

Mjød

Mjød er en alkoholholdig drik lavet af honning, vand og gær. Man kan tilsætte andre ingredienser, når man laver mjød, fx frugt og krydderier. Den væske vi fremstiller, er netop lavet af de tre vigtigste ingredienser, honning, vand og gær, så det er faktisk mjød.

 

Materialer

  1.  1 stk. 1 liter kolbe
  2. 700 gram vand
  3. 25 gram vingær( eller bare gær)
  4. 350 gram honning
  5. 1 gummiprop med hul
  6. 1 boblerør
  7. 1 glasrør og gummislange
  8. 1 bægerglas med CO2  indikator

 

Metode

  1. Vand og honning blandes i kolben i forholdet 2:1.
  2. Tilsæt vingær (eller bare gær).
  3. Pisk vand og honning godt sammen.
  4. Sæt gærrør og prop på og led luften ned i et bægerglas med CO2  indikator.

Lad det stå til gæring i en uge ved stue temperatur og fortsæt derefter med “Fremstilling af alkohol 2 – Destillering”.



Forfatter Ib Christensen

Fremstilling af alkohol 1 - Gæring

Vi skal prøve at fremstille alkohol (ethanol) af honning.

Da der skal bruges den samme proces som ved fremstilling af alkohol af sukker gennemgås her, hvordan vi ved hjælp af honning fremstiller alkohol.

 

Mjød

Mjød er en alkoholholdig drik lavet af honning, vand og gær. Man kan tilsætte andre ingredienser, når man laver mjød, fx frugt og krydderier. Den væske vi fremstiller, er netop lavet af de tre vigtigste ingredienser, honning, vand og gær, så det er faktisk mjød.

 

Materialer

  1.  1 stk. 1 liter kolbe
  2. 700 gram vand
  3. 25 gram vingær( eller bare gær)
  4. 350 gram honning
  5. 1 gummiprop med hul
  6. 1 boblerør
  7. 1 glasrør og gummislange
  8. 1 bægerglas med CO2  indikator

 

Metode

  1. Vand og honning blandes i kolben i forholdet 2:1.
  2. Tilsæt vingær (eller bare gær).
  3. Pisk vand og honning godt sammen.
  4. Sæt gærrør og prop på og led luften ned i et bægerglas med CO2  indikator.

Lad det stå til gæring i en uge ved stue temperatur og fortsæt derefter med “Fremstilling af alkohol 2 – Destillering”.



Forfatter Ib Christensen


https://biernesverden.dk