< TILBAGE

Hvad leverer bierne
- udover honning

Topfotos Lise Hansted.

Lav en lækker salat i madkundskab

Salat  med lun gedeost og honning (salade chévre chaud)

 

Ingredienser

  1. 150-200 g gedeost (rulle)
  2. 8 små skiver daggammelt brød eller flute
  3. 1 spsk. olivenolie
  4. 8 små kviste frisk rosmarin
  5. Ca. 50 g valnøddekerner
  6. evt. 1 tsk. bipollen
  7. Ca. 2 spsk. flydende dansk sommer- eller sensommerhonning.

Til salaten

  1. 1 lille sprødt salathoved
  2. 1 håndfuld bitre salater f.eks. ruccola
  3. 2 spsk. olivenolie
  4. 1 tsk. dijonsennep
  5. 2 tsk. æblecidereddike eller vineddike
  6. Salt og friskkværnet peber.

 

Hvordan

  1. Pensl brødskiver med olivenolie.
  2. Læg en kvist rosmarin på brøden og en skive gedeost på 2-3 cm ovenpå.
  3. Læg dem på en bageplade og bag gedeostebrød i 225 grader varm ovn til osten er varm.
  4. Bland salaterne med en dressing af olie, sennep, eddike, salt og peber.
  5. Fordel salaten på fire tallerkner og kom to gedeostebrød på toppen. Drys med grofthakkede valnøddekerner, evt. bipollen og dejlig dansk honning.
  6. Nyd salaten mens osten stadig er lun.

 

Opskrift Katrine Klinken 2022.



Forfattere Camilla Lindberg og Kim Errebo

Lav en lækker salat i madkundskab

Salat  med lun gedeost og honning (salade chévre chaud)

 

Ingredienser

  1. 150-200 g gedeost (rulle)
  2. 8 små skiver daggammelt brød eller flute
  3. 1 spsk. olivenolie
  4. 8 små kviste frisk rosmarin
  5. Ca. 50 g valnøddekerner
  6. evt. 1 tsk. bipollen
  7. Ca. 2 spsk. flydende dansk sommer- eller sensommerhonning.

Til salaten

  1. 1 lille sprødt salathoved
  2. 1 håndfuld bitre salater f.eks. ruccola
  3. 2 spsk. olivenolie
  4. 1 tsk. dijonsennep
  5. 2 tsk. æblecidereddike eller vineddike
  6. Salt og friskkværnet peber.

 

Hvordan

  1. Pensl brødskiver med olivenolie.
  2. Læg en kvist rosmarin på brøden og en skive gedeost på 2-3 cm ovenpå.
  3. Læg dem på en bageplade og bag gedeostebrød i 225 grader varm ovn til osten er varm.
  4. Bland salaterne med en dressing af olie, sennep, eddike, salt og peber.
  5. Fordel salaten på fire tallerkner og kom to gedeostebrød på toppen. Drys med grofthakkede valnøddekerner, evt. bipollen og dejlig dansk honning.
  6. Nyd salaten mens osten stadig er lun.

 

Opskrift Katrine Klinken 2022.



Forfattere Camilla Lindberg og Kim Errebo


https://biernesverden.dk