< TILBAGE

Årets gang i bigården

Topfoto Rolf Theuerkauf.

Forår

I det tidlige forår begynder bierne så småt at flyve ud fra bistaderne. Bifamilien er lille efter vinteren, kun nogle få tusind. Mange af vinterbierne er døde, og dronningen skal i gang med at lægge æg, som kan blive til nye arbejderbier.

I marts måned kigger biavleren forsigtigt til bierne for at se, om de har mad nok. Hvis ikke, får de en madpakke, som består af sukker. Det gælder om at være tålmodig og ikke åbne bistadet for meget, så bierne ikke mister varmen. Når vejret bliver varmere i april, begynder biavleren at kigge lidt mere ned i bistadet og se efter om dronningen er begyndt at lægge æg.

Figur. En dronning lægger æg. Man kan se to æg, der kommer ud bagfra. Foto Jan Sæther.



Forfattere Camilla Lindberg og Kim Errebo

Forår

I det tidlige forår begynder bierne så småt at flyve ud fra bistaderne. Bifamilien er lille efter vinteren, kun nogle få tusind. Mange af vinterbierne er døde, og dronningen skal i gang med at lægge æg, som kan blive til nye arbejderbier.

I marts måned kigger biavleren forsigtigt til bierne for at se, om de har mad nok. Hvis ikke, får de en madpakke, som består af sukker. Det gælder om at være tålmodig og ikke åbne bistadet for meget, så bierne ikke mister varmen. Når vejret bliver varmere i april, begynder biavleren at kigge lidt mere ned i bistadet og se efter om dronningen er begyndt at lægge æg.

Figur. En dronning lægger æg. Man kan se to æg, der kommer ud bagfra. Foto Jan Sæther.



Forfattere Camilla Lindberg og Kim Errebo


https://biernesverden.dk