Indpakningsklæde af bivoks er fortræffeligt som madpakkepapir eller til at dække skåle mm med. Det kaldes også bivoks wraps. Det kan laves i mange forskellige størrelser, alt efter, hvad man har brug for. Her får du opskriften til et stykke på 25 x 25 cm.
Bivoks wraps kan bruges med det samme og skal ikke vaskes forinden. Når du bruger det, kan det vaskes i hånden i koldt eller lunkent vand. Hvis det vaskes i vaskemaskinen, holder det ikke så lang tid.
Materialer
- Pensel
- Bagepapir
- Bradepande
- Tang eller køkkenpincet
- 1 stykke vasket bomuldsstof (25 x 25 cm).
- Ca. 2 tsk bivoksgranulat. Man kan i stedet rive spåner af bivoks med et rivejern.
- Ca. 1 tsk jojoba eller kokosolie
- Ca. 1 tsk knust harpiks (kan udelades, men giver en klæbende effekt)
- Evt. gummihandsker
Metode
- Tænd ovnen på 150 ºC.
- Læg bomuldsstykket på et stykke bagepapir i en bradepande.
- Fordel bivoks, harpiks og olie jævnt på stoffet.
- Sæt bradepanden i ovnen i ca. 5 – 10 minutter.
- Hold godt øje med, hvornår det hele er smeltet og tjek at hele stoffet er gennemvævet. Brug en pensel til at sørge for aat det er helt gennemvævet. Tjek især hjørnerne.
- Tag bradepanden ud umiddelbart derefter.
- Lad bivoksklædet køle en smule af på bagepapiret eller tag det af med en tang eller køkkenpincet og sving det lidt frem og tilbage i luften, indtil det ikk er brandvarmt længere.
- Dit bivoks wrap kan tages i brug med det samme og skal ikke vaskes forinden.