< TILBAGE

Introduktion

Fødevaresikring - definition

Iflg. World Bank betyder fødevaresikring:

Iflg. Verdensbanken er der fødevaresikring,  når alle mennesker til enhver tid har fysisk og økonomisk adgang til tilstrækkelig sikker og ernæringsrigtig mad, der opfylder deres kostbehov og madpræferencer for et aktivt og sundt liv.

De danske professionshøjskoler har defineret det således:

En nation har opnået fødevaresikring, når:

  • Der er fysisk og økonomisk adgang for alle til tilstrækkelig ernæringsrigtig mad til at leve et aktivt og sundt liv
  • Fødevareproduktion og -distribution er bæredygtig
  • Fødevareproduktion, -distribution, -forhandling og -markedsføring er baseret på og styret af demokratiske,  retfærdige, upartiske og etiske værdier
  • Maden er personligt og kulturelt acceptabel

Figur. Mange fødevarer er mere eller mindre afhængige af biernes bestøvning af blomster. Foto Pixabay.



Forfatter Lise Hansted

Fødevaresikring - definition

Iflg. World Bank betyder fødevaresikring:

Iflg. Verdensbanken er der fødevaresikring,  når alle mennesker til enhver tid har fysisk og økonomisk adgang til tilstrækkelig sikker og ernæringsrigtig mad, der opfylder deres kostbehov og madpræferencer for et aktivt og sundt liv.

De danske professionshøjskoler har defineret det således:

En nation har opnået fødevaresikring, når:

  • Der er fysisk og økonomisk adgang for alle til tilstrækkelig ernæringsrigtig mad til at leve et aktivt og sundt liv
  • Fødevareproduktion og -distribution er bæredygtig
  • Fødevareproduktion, -distribution, -forhandling og -markedsføring er baseret på og styret af demokratiske,  retfærdige, upartiske og etiske værdier
  • Maden er personligt og kulturelt acceptabel

Figur. Mange fødevarer er mere eller mindre afhængige af biernes bestøvning af blomster. Foto Pixabay.



Forfatter Lise Hansted


https://biernesverden.dk